San Franciscossa ei sitten kauaa viihdytty.  Hotellihuone oli epäilyttävän oloinen ja Tiian kuudes aisti hälytti paranoidisessa neuroosimaassa. Pikavisiitti netissä tuotti tiedon viimeaikaisista lude elikkäs bed bugs havainnoista hotellissa. Lukijoille tiedoksi: Lude on verta lisääntyäkseen tarvitseva ötökkä. Purressaan lude aiheuttaa ihmiselle hyvin kutisevia paukamia (pahimmissa tapauksissa tulehtuu). Lude viihtyy ryöttäisissä paikoissa, kokolattiamatoissa (miksi oi miksi tämä maa on täynnä kokolattiamattoja?) ja patjoissa. Luteen uloste muistuttaa mustepistettä. Hotellin sängynpääty oli täynnä näitä jälkiä. Luteet on Suomesta hävitetty 50-luvulla sellaisella "mukavalla" aineella kuin DDT (tosin isojen kaupunkien opiskelijataloihin on ilmeisesti vaihtarien mukana tullut näitä tuliaisia). Maailmalla näitä öttiäisiä on paljon juurikin San Franciscossa, Nykissä, Lontoossa ja Pariisissa. Eli kannattaa olla tarkkana, hinta ei ole tae luteettomuudesta.  Internetistä löytyy tietoa BedBugRegistrystä ja ihan googlettamalla hotellin nimi, kaupunki ja bed bugs. Kotiin päästessä meidän matkatavarat pääsevät pariksi tunniksi saunaan, että ei vahingossakaan tuoda tätä ongelmaa kotiin.

Yövyttiinkin lopulta San Franciscon lähellä San Rafaelissa.  Saatiin refund hotellista kolmelta yöltä. Harmitti koska hotelli olisi ollut hyvällä paikalla, mutta parempi näin. Lude-episodin jälkeen teki mieli ottaa etäisyyttä koko ludekaupunkiin ja ottaa iisimmin, kun takana oli monta raskasta reissupäivää. No otettiin rennommin sitten tytöt shoppailemalla läheisellä outlet mallilla ja pojat kävi golffaamassa (lue kyntämässä). Illallinen käytiin syömässä pihviravintolassa ja pyykättiin hotellilla (plussaa tästä!). Syötiin Outback Steakhousessa, jossa saatiin hyvät pihvit ja hyvää palvelua. 5/5 ja lämmin matkailusuositus.  Ravintolalle lisäpisteitä mukavista ja hassunhauskoista tarjoilijoista. 

San Rafael on todella viihtyisä ja rento kaupunki. Hotellin läheisyydessä oli Farmer's Market, josta haettiin yhtenä päivänä piknikevästä (mm. luumuja, mansikoita, viinirypäleitä, kanaa...) Farmer's Marketilla oli monenlaista tuoretta ostettavaa ja paljon ihmisiä. Piknikille menimme noin 15 mailin päähän China beach:lle, joka oli hyvä löytö. Hiljaista, ihania maisemia, lämmintä ja vieressä vanha kalastajakylä. 

20150929_033744.jpg

Saavuimme San Franciscoon...

IMG_0822.jpg

IMG_0818.jpg

IMG_0821.jpg

China beachilla piknikillä.  Jokaisen pöytäryhmän vieressä oli oma grilli! 

Takkatulen ääreltä terveisin Tiia ja Eve

Flagstaff vaikuttaa mahtavalta jo nyt :)